Rapportages

Haal het maximale uit je data

Inzicht in je bedrijf is cruciaal. Maar soms is het lastig om een goed totaaloverzicht samen te stellen. Er vindt overlap plaats of data wordt in verschillende systemen bijgehouden. Dat is zonde, want zo blijven kansen liggen.

MAX-BI zorgt voor overzicht, inzicht en efficiëntie door alle beschikbare bronnen met elkaar te bundelen. Wij maken over deze bronnen heen één datamodel. Op deze manier kan je elke analyse maken die je wilt, haal je het maximale uit je data en kan er gericht gestuurd worden op verbeteringen en groei.

Data wordt pas kracht als je het echt kunt gebruiken.

Groei begint met inzicht

Wat ons betreft moet er altijd een concrete actie uit data voortkomen. Daarom zijn onze dashboards en rapportages zo ontworpen dat ze dat ze gegevens weergeven op een manier dat je er direct gericht iets mee kan. Wij hanteren hiervoor drie categorieën:

1. Performance Besturing

Al je belangrijke stuuritems in één overzicht met direct het beeld of deze in controle zijn of niet.

2. Trends & Patronen Overzicht

Items die belangrijk zijn op de korte en lange termijn in één overzicht bij elkaar, compleet met inzicht hoe deze zich ontwikkelen.

3. Detail & Actielijsten

Met deze functie zoom je in op verdiepingsvragen, afwijkingen of opvallende zaken die vragen om extra uitleg. Ook kan je hiermee gerichte werklijsten genereren.

Vanuit deze drie categorieën kan je overzichtelijk diverse afdelingen binnen een bedrijf besturen en heb je snel met de juiste gegevens de onderste steen boven. Zo verhoog je gericht efficiëntie en creëer je waarde. Onze dashboards en rapportages laten dagelijks zien welke acties waarde opleveren, zowel op de lange als korte termijn.

De voordelen van onze rapportages:

1. Inzicht vanuit alle bronnen

Inzicht uit alle bronnen voor een totaalbeeld, maar ook uitgesplitst in omzet, kosten én kansen.

2. Alles leidt tot een actie

Alle data en analyses moeten wat ons betreft leiden tot gerichte acties om zo waarde te creëren.

3. Real-time inzicht in performance

Met het juiste inzicht dat dagelijks ververst wordt voorkom je lange hersteltrajecten, kan je snel schakelen en boek je sneller resultaat.

4. Alerts om verrassingen te voorkomen

Door het genereren van alerts bij afwijkingen en drempelwaardes zorg je voor snelle en overzichtelijke controle.

5. Waardevolle input

Met analyses op klant- en productniveau zorg je voor waardevolle input zodat klanten nog beter bediend kunnen worden.

6. Waarde op lange en korte termijn

Dagelijks inzicht in welke acties waarde opleveren (zowel op lange als korte termijn) met onderbouwing van gegevens en de juiste strategie.

7. Terug- en vooruitkijken

Inzicht in het verleden en het doorrekenen van de toekomst met modellen die kunnen voorspellen wat er gebeurt als je zaken veranderd op klant- en productniveau.

8. Persoonlijke begeleiding

Met onze jarenlange praktijkervaring en expertise bieden wij ondersteuning met het creëren van inzicht bij data-analyse door deze gegevens om te zetten in bruikbare stappen. Zo krijg je zelf meer inzicht in bijvoorbeeld het identificeren van groeikansen, het aanpassen van de marketingstrategie en het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Persoonlijke begeleiding staat bij ons voorop.

Koppel je ERP-systeem, boekhouding, urenregistratie en andere systemen aan elkaar door middel van één datamodel en krijg inzicht in alle facetten van je bedrijf.

Waarom kiezen voor de rapportages van MAX-BI?

MAX-BI is dé specialist op het gebied van digitalisering en digitale bedrijfsprocessen. Onze oplossingen zijn op maat gemaakt en zorgen voor ruimte, overzicht, inzicht en efficiëntie. Wij vinden dat data vooral relevant is als je het kan gebruiken voor verbeteringen. Daarom zijn onze dashboards en rapportages zo ontworpen dat ze gegevens weergeven op een manier dat je er écht iets mee kan.

MAX-BI bundelt alle verschillende bronnen en maakt over de bronnen heen één datamodel, zodat alles goed met elkaar communiceert. Op deze manier kan je elke analyse maken die je wilt en haal je het maximale uit je data. Als je kosten wilt besparen, dan heb je binnen no-time de bottleneck boven water met onderbouwing hoe en waar je kan besparen. Groeien? Onze rapportages laten je inzichtelijk zien wat de mogelijkheden en kansen zijn. En hoe handig is het als je tijdens een project alerts krijgt die je werk vereenvoudigen? Urenchecks of een statuscheck op een project kunnen zo veel tijd en geld besparen. Enkele voorbeelden waardoor bedrijven met behulp van onze rapportages tijd en geld besparen en zich volledig en beter kunnen focussen op wat echt belangrijk voor ze is.

Onze missie is om jouw bedrijf een ‘boost’ te geven en kansen te creëren door de inzet van Business Intelligence. Wij helpen je graag op een praktische, snelle en persoonlijke manier.