Inzicht kan je als ondernemer meer opleveren dan je denkt. Dat blijkt wel uit de vele verzoeken die wij de laatste tijd hebben gekregen voor het bouwen van dashboards en rapportages. Ondernemers zijn soms onnodig veel tijd kwijt aan het verzamelen van informatie om hun acties te kunnen bepalen. Zonde! Want met de data die jullie al in huis hebben is heel makkelijk en snel inzichtelijk te maken hoe het bedrijf ervoor staat op welk vlak dan ook. En nog belangrijker, hoe je met die informatie snel stappen vooruit kan maken in de operatie. 

Het inzichtelijk maken van informatie klinkt misschien wat vaag. Daarom geven we je graag enkele praktische voorbeelden. Door je lead-kanalen op effectiviteit te beoordelen kan je bijvoorbeeld de marketingbudgetten veel beter en doelgerichter inzetten. Je ziet precies waar je bij moet sturen of wat niet werk. Allemaal in één overzicht. Maar ook als het gaat om de het besturen van de onderneming of personeelszaken is er veel (tijds)winst te behalen met inzicht. Wat dacht je van tijdrovende checks op de urenregistraties? Wie hebben de uren al wel of niet geschreven en op welk project: met één druk op de knop heb je alles overzichtelijk voor je op het scherm.

Inzicht in de waarde van je klanten kan je ook veel opleveren. Door klantwaarde in kaart te brengen kom je er op een overzichtelijke manier achter of klanten je meer kosten dan opleveren ten opzichte van de tijd en middelen die je aan hen besteedt. Heel belangrijk als je duurzame klantrelaties nastreeft met loyale klanten. Zo kan je ook kijken welke klanten minder goed bij jouw onderneming passen en sturen op loyaliteit, juist voor waardevolle klanten.

Naast inzicht is vooral de actie die je hierna onderneemt om snel in de operatie stappen vooruit te maken heel belangrijk. Dit maakt MAX-BI anders dan andere rapportagebouwers. Wij stellen klanten continu de vraag wat ze nu eigenlijk willen met de informatie en het inzicht uit een dashboard en rapportages. Want een mooi dashboard wat niets toevoegt vinden wij zonde. Elk inzicht wat een klant vraagt komt voort uit een behoefte om iets beter te besturen, ergens meer grip op te hebben of om het verzamelen van cijfers sneller en efficiënter te maken. Actie uitzetten om waarde te creëren, daar zit onze kracht. Met persoonlijke begeleiding en advies.

MAX-BI combineert alle verschillende bronnen van informatie en maken daar één datamodel van. Onze dashboards en rapportages zijn toepasbaar op alle stappen binnen je bedrijf en creëren dus echt waarde in de vorm van efficiency, minder fouten of in commerciële waarde door de juiste inzichten.

Ben jij ook veel tijd kwijt met het verzamelen van informatie of missen jullie het inzicht om verdere stappen te zetten? Laten we snel een kop koffie gaan drinken!

MAX-BI

MAX-BI is dè IT-specialist die al je systemen bundelt, hier een toekomst vast data-model voor ontwikkelt en in PowerBI de juiste inzichten voor jullie naar boven haalt. Informeer nu naar de mogelijkheden via info@max-bi.nl